sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kukkaset kauniit niityltä kannan



Kukkaset on kauniita. Sen tietää O:kin. On nimittäin ihan omatoimisesti tuonut akallensa kimpun jos toisenkin. Ei nyt joka päivä, mutta toisinaan ja silloin tällöin. Ihan maljakko on siis ollut pakko hankkia kodin sisustusta täydentämään. Aiemmin kun vaasin virkaa ovat toimittaneet lähinnä vanhat lasiset mehupullot.

Ennen

Eräänä kauniina päivänä vaasin täytteeksi ilmestyi punakeltainen tulppaanipuska tuomaan väriä ja piristystä pieneen kaupunkikaksioomme. J oli oikein mielissään. Yksien löytämiemme hoito-ohjeiden mukaan tulppaanit viihtyvät parhaiten viileässä ja matalassa vedessä. Tällön tulpaanin varsi ei myöskään pääse venymään maljakossa – mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Neuvo siis käytäntöön ja tyven pätkäisyn jälkeen kukat aseteltiin maljakon täytteeksi. 

Ja jälkeen...
Varoituksen sanana kuitenkin mainittakoon, että vettä ollessa vaasissa matalahkosti, se myös pääsee loppumaan yllättävän helposti. Muutama päivä muualla ja maljakossa lillunut vesi oli kadonnut viimeistä pisaraa myöten. Ja mitä mieltä hetkellisestä kuivasta kaudesta olivat tulppaanimme. No, kuva kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa. Puska kuitenkin komeili olohuoneen paraatipaikalla vielä päiviä muodonmuutoksensa jälkeenkin. Ei kuulemma kovin feng shui, mutta kun lipaston päältä roska-astiaan voi toisinaan olla yllättävän pitkä matka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti